Brobergs tränare Ola Grönberg. Foto: Bildbyrån

Brobergtränaren: ”Man bör se över regeln”

Uppdaterad
Publicerad

Västerås mål mot Broberg/Söderhamn när målburen var ur sitt läge har blivit omdiskuterat. Brobergs tränare Ola Grönberg tror att regeln kommer att ses över. – Man bör se över regeln, och jag tror att det göras när det här hände, säger Ola Grönberg till SVT Sport.

”Skulle målburen av någon orsak ha blivit flyttad från sin plats, ska domaren döma mål, om bollen enligt domarens uppfattning skulle ha passerat under tvärribban och mellan målstolparna, om de befunnit sig i rätt läge.”

Det är den regeln som domaren Adam Jokinen stödde sig på när han beslutade att godkänna Västerås mål mot Broberg. Ola Grönberg är inte glad åt den.

– Regeln som finns är lite underlig, det finns inga tydliga ramar hur en målvakt ska agera när målburen är borta, säger Grönberg.

Han anser att domare Jokinen borde blåst av innan Västerås gjorde mål.

– När vi är på väg att anfalla, målburen är ur läge, och vi tappar boll, då bör det blåsas av, säger Ola Grönberg till SVT Sport.

– Tycker domaren att bollen går över den lilla linjen, hur han nu såg den, då är det deras bedömning och bara att acceptera, fortsätter Ola Grönberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer