Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Edlund närmar sig alla tiders svenska rekord för antalet mål i VM. Foto: TT

Christoffer Edlund fyra mål från VM-rekordet

Uppdaterad
Publicerad

Christoffer Edlund gjorde sex mål när Sverige slog USA med 13-1 i bandy-VM i  Åby/Tjureda. Därmed är han med 106 bara fyra mål från Patrik Nilssons svenska rekordnotering i VM på 110. 

Hans avslutande mål var efter ett snyggt samarbete med målvakten Anton Andersson. Denne kastade över hela planen och Edlund fångade upp bollen och fri med Mac Berglove, som faktiskt storspelade, gjorde han enkelt 12-1.

– På något sätt en dag på jobbet. Vi ville träna på ett par saker och ville ha många hörnor, det tror vi kommer bli viktigt framåt. Sedan skyddar vi oss bra i straffområdet, säger lagkaptenen Martin Karlsson till Bandypuls. Han var ”sjukt imponerad” av USA:s målvakt Mac Berglove.

På fredag väntar rivalen Finland

På fredag drar bandy-VM i gång ”på riktigt” då guldkandidaten Finland väntar. Därefter Kazakstan på lördag.

– Vi har sagt att tisdag och onsdag är träningspass för oss. Vi är riktigt laddade för fredagen, det kommer bli riktigt kul, säger Karlsson.

Annars var det mest överraskande att USA faktiskt kunde göra mål på Sverige och Anton Andersson. Vid ett frislag fick Daren Richardson, 40-åring till vardags i division 1-laget Jönköping, bollen efter ett pet i sidled och klippte in reduceringen 8-1 i det bortre hörnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.