Robin Sundin firar efter att ha slagit in 3–0 för sitt Hammarby Foto: Bildbyrån

Dominant Hammarby till semifinal

Hammarby slog Vetlanda med 7–2 på Zinkensdamm i den avgörande kvartsfinalen i bandyns elitserie. 2663 modiga i publiken hade trotsat kyla och snö – och fick se Hammarby dominera från start till slut.

Hammarby tog sig till semifinal efter en fartfylld, men ensidig match där Vetlanda övertygande slogs tillbaka med 7–2.

Hammarby började piggt men Vetlanda stod till en början pall för trycket. Hemmalaget fick två hörnor i de första åtta minuterna och fick utdelning efter den andra hörnan när Ilja Grachev från vänster smäller in 1–0.

Hammarby tog väl vara på chanserna och skapade flera farliga situationer utöver målet. Det var just målgöraren Grachev som höll sig framme och fortsatte skapa farligheter på hemmalagets hörnor.

Hemmalaget gick upp till en 3–0–ledning. Robin Sundin bjöde hemmapubliken på en delikatess när han smällde in ett stenhårt skott i krysset, otagbart för David Borvall i Vetlandamålet.

Snön fortsatte falla på Zinkensdamm och så gjorde även Vetlandas spel.

Det var ett helt rättvist resultat, hemmalaget hade ett överlägset spelövertag i den första halvleken.

Vetlandafall efter snöfall

Snön slutade falla i slutet av den första halvleken. Men det gjorde inte Vetlandas spel. Hammarby fortsatte dominera och styra spelet. Vetlanda var tvungna att vända spelet i den andra halvleken genom att spela mycket mer aggressivt, vara först på bollarna.

Det var mycket tack vare Borvall i Vetlandamålet som 3–0–resultatet stod sig.

Spelarna inledde andra halvlek och nu var snön borta från planen. Det blev färre höjdbollar och därmed ökade tempot.

Rann i väg

Ett snabbare spel visade sig vara en fördel för Vetlanda. Bortalaget skapade fler chanser initialt i den andra halvleken.

Men som lite en antiklimax var det återigen Hammarby som fick de farligaste chanserna. Grachev dök upp som gubben i lådan och satte spiken i kistan med sitt andra mål i matchen. Om inte tidigare, så var det i det här läget som matchen definitivt avgjordes.

Målen fortsatte komma. Vetlanda fick två tröstmål när man reducerade till 1–4 och 2–6 men det var alltför sent. Hemmalagets seger var aldrig hotad.

Hammarby gick i och med vinsten till semifinal där man tar sig an Sandviken. Första matchen i semifinalserien spelas 28 februari på Göransson Arena i Sandviken.