Edsbyn vann den första semifinalen mot Sandviken. Foto: TT.

Edsbyn illa ute: ”Vi fick gräva djupt”

Den suveräna seriesegraren Edsbyn fick slita i den första semifinalen mot Sandviken. Laget vände underläge 2-3 i andra halvlek och vann med 4-3. På tilläggstid missade Edsbyn två straffar.

– Vi fick gräva djupt och kriga på. Till slut fick vi en seger. Vi är inte nöjda med den här matchen. Vi får inte till det, det var lite rostigt. Det gick för sakta och det saknas några procent hos allihopa, säger kaptenen Jonas Edling till Bandyplay.

Det såg ut att bli en behaglig resa för Edsbyn efter 2-0 i första halvlek och total kontroll men Saik kom igen i andra halvlek och vände matchen till ledning med 3-2, ett mål gjort av Albin Airisniemi som fri från höger hittade upp i det bortre vänstra krysset.

Då återstod det 20 minuter av matchen.

”Byn” fick dock kontakt två minuter senare när fixstjärnan Tuomas Määttä höll sig framme på en retur och tryckte in 3-3. Matchvinnande 4-3 bombade Jonas Edling in med ett hårt skott utifrån rätt upp i nättaket då det återstod en kvart.

Sandviken hade friläge vid 3-3

I anfallet innan hade Sandvikens Edvin Isaksson bränt ett friläge. Edsbyn hade chans att punktera matchen med tio minuter kvar men Saik-målvakten Joel Othén fantomräddade på Simon Janssons rena friläge.

På tilläggstid missade Edsbyn två straffar. Jonas Edling missade den första genom att skjuta utanför och Oskar Wikblad sköt i ribban och ut på den andra.

– Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi var inte påkopplade i första halvlek men fick bättre attack i andra där vi gör det bra, säger Sandvikens Erik Säfström.

På måndag spelas nästa semifinal i Sandviken. Man kommer att spela utomhus på Jernvallen.