Edsbyn tog enkel seger mot Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

1-1 i paus och Vetlanda såg ut att kunna ta en skräll i första kvartsfinalen mot Edsbyn. Men sen la seriesegrarna in en växel till och vann tämligen enkelt med 6-2.

Edsbyn gjorde vad det förväntades göra mot Vetlanda. Seriesegrarna hade visserligen problem i första halvlek och hade bara med sig 1-1 in till paus.

Vetlanda hade dessutom chans på 1-2 och kanske hade matchen blivit annorlunda om bollen hade gått in. Men istället kunde Edsbyn, genom två snabba mål i inledningen av andra halvlek, avgöra matchen.

Slutsiffran stannade till slut på 6-2 till seriesegrarna.

Tuff start för fjolårsfinalisten

Årets tabellfyra Västerås SK fick en tung start på SM-slutspelet i bandy. Det blev förlust, 4–7, hemma mot femman Bollnäs i den första kvartsfinalen.

Martin Landström sköt 3–4-reduceringen i andra halvlek när VSK hade lite vittring. Trots nederlaget var han inte alltför knäckt efteråt.

-Det var inte så jävla tokigt, inte. En jämn match mellan två bra lag. Små marginaler. De har 3–1 med sig i paus, det kunde lika gärna varit 3–1 till oss, säger han till VLT.

Bollnäs hade sin stora matchhjälte i Christoffer Fagerström, som sköt fyra mål. Bland annat 5–3 och 6–3 inom loppet av 65 sekunder.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem möten och nu är det fördel Bollnäs inför mötet på Sävstaås på måndag.

-Vi har spelat under press hela året. Vi låg elva och kravlade oss upp på fjärde plats, så vi ska nog kunna vända på det här med, säger Landström till VLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.