Otäcka scener avbröt matchen mellan Hammarby och Edsbyn på Zinkensdamm. Foto: BildbyrånVisa alla (3)
Visa alla (3)

Elitseriematch avbruten – landslagsspelare utslagen på isen

Otäcka scener avbröt matchen mellan Hammarby och Edsbyn på Zinkensdamm. Hammarbys landslagsspelare David Pizzoni Elfving kolliderade med en motståndare och låg utslagen på isen. Matchen bröts efter 33 minuter men återupptogs senare. – Man såg på spelarnas reaktioner att det var allvarligt, säger Björn Nordling, SVT:s reporter på plats, som senare informerade att Pizzoni Elfving är vid medvetande.

Det var i den 32:a minuten som olyckan inträffade. Pizzoni Elfving kastade sig för att ta bollen av en motståndare – men missade och tappade balansen. Medan 32-åringen gled på isen kom en annan Edsbynspelare i full fart och försökte undvika en liggande Pizzoni Elfving, men hann inte undan och träffade honom med benet i huvudet.

– Man såg på Edsbynspelarnas reaktioner att det var något allvarligt. De började vifta efter någon på bänken att komma in på planen, säger Nordling.

”Pratade med spelare och ledare”

Både ambulans och polis anlände till arenan efter de läskiga scenerna. Spelare i Hammarby åkte in med sjukvårdare i armkrok för att hjälpa dem ut på isen.

– Det var ganska dramatiskt, berättar Nordling som sedan fick lugnande besked:

– Speakern sa att Pizzoni Elfving pratade med spelare och ledare.

Matchen återupptas: ”Tar halvtidsvila nu”

Efter drygt 20 minuters behandling lyftes Pizzoni Elfving in i ambulansen.

– Man tar halvtidsvila nu. Sen spelas de återstående minuterna av första halvlek och så byter de sida inför andra halvlek, säger Nordling.

David Pizzoni Elfving blev tidigare i veckan uttagen i Sveriges VM-trupp.

Pizzoni Elfving får vård efter olyckan. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer