Marcus Magnusson gjorde Tellus första mål i Elitserien den här säsongen. Det räckte inte långt, Västerås vann med hela 10-2. Foto: Bildbyrån

Västerås körde över nykomlingen

Tellus och Västerås var sista paret ut i årets elitseriebandy. Och resultatet blev helt väntat. Gästerna kunde efter en jämn första halvlek gå iväg till 10-2 (4-2)

Nykomlingen Tellus skull väl inte ha någon chans mot storlaget Västerås? Jo, hemma i nya ishallen i Gubbängen lyckades de hålla hyfsat jämna steg målmässigt.

Trots ett tidigt ledningsmål för gästerna genom Joel Engström, kom laget tillbaka och Marcus Magnusson kvitterade tämligen omgående. Västerås tog dock över taktpinnen och hade en 4-2-ledning i halvtid.

I andra halvlek lyckades inte Tellus närma sig Västerås målmässigt. Istället utökade Västerås sin ledning och vann till slut med 10-2.

Efter 94 minuter, precis i slutet av matchen, fick Västerås Niklas Gifting matchstraff på grund av våldsamt slag.

KLIPP: Ordförande i Västerås SK bandy om ekonomiska krisläget: ”Handlar om att rädda en hel idrottsförening” (11 november 2020)

Tellus-Västerås 2-10 (2-4)

Mål, Tellus: Marcus Magnusson, Tobias Björklund

Västerås: Robin Andersson 2, Daniel Johansson 2, Joel Engström 2, Kasper Sandgren 2, Melker Westman, Jesper Jonsson