Edsbyn till final – sänkte Sandviken

Det blir Bollnäs mot Edsbyn i SM-finalen i bandy.

Det står klart sedan Edsbyn vunnit den femte och avgörande semifinalen mot Sandviken med 5–2.

– Det är helt sjukt, säger Edsbyns Hans Andersson till SVT Sport.

Edsbyn – där Hans Andersson än en gång var riktigt bra – imponerade rejält i den första halvleken mot Sandviken. När Oscar Jonsson sköt in 3–0 redan efter en dryg halvtimmes spel och hemmalaget kunde fokuserade lite ytterligare på defensiven, blev det mer eller mindre hopplöst för Sandviken att komma i kapp.

Men det blev i vart fall några minuters drama när bollen inte ens var i spel. Vid ställningen 3–1 trodde Sandvikenlägret att Dennis Henrikssens skott gick i mål, men efter lång överläggning mellan domarteamet och lagens tränare dömde domaren Roland Fager i stället en hörna.

”Ladda inför coolt jävla derby”

Erik Petterson kunde reducera på hörna, men när Daniel Mossberg drog på sig en onödig utvisning på tilläggstid kunde Edsbyns unge finländare Tuomas Määttä definitivt skicka sitt lag till Tele2 Arena tack vare sitt 5–2-mål.

– Ska bli så jävla skönt att njuta den här veckan och bara ladda inför ett coolt jävla derby i en final i svensk bandy, säger Edsbyns Hans Andersson till SVT Sport.

– Jag tror annandagsderbyn kommer bli en liten småpotatis hädanefter. Det kommer bli helt magiskt tror jag, säger han.

Finalen spelas nästa lördag och sänds i SVT.