Hammarby ryckte ifrån Sandviken vid 7-7

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby tog ledningen och Sandviken kvitterade. Så höll det på ända till Hammarby gjorde 8-7 i den 90:e minuten som följdes av 9-7 och man bröt en fem matcher lång förlustsvit. Dessutom skapade man sig läge att gå till ett kvartsfinalkval.

– Det var topp två i bandylivet. Nu går vi för slutspel, men det absolut viktigaste var att Hammarby vann, säger fyrmålsskytten David Jansson och syftar förutom kvällens galaföreställning på dagen när han tog upp sitt dåvarande lag Falun i elitserien, till Bandyplay.

Adam Gilljam hölll sig framme efter en retur framför målet och satte 8-7 och vilt glädjejubel utbröt på planen och läktarna på Zinkensdamm. Djupt på tilläggstid pricksköt Ted Bergström 9-7 efter att Joel Othén var på utflykt från Saik-målet.

Det var Hammarbys hetare vilja som avgjorde den jämna matchen.

Hammarby har inte missat slutspel sedan 1997

– Vi kan inte tänka på det utan bara blicka framåt mot nästa match, säger tränaren Stefan Karlsson till SVT Sport.

Skarpt hörnskytte hos Sandviken

En kvart från slutet kvitterade Saik till 6-6 (Saik kvitterade sju gånger) när Hannes Edlund dundrade in en vänsterhörna. Det var Sandvikens tredje hörnmål på sex försök, ett dittills 50-procentigt målskytte i en del av spelet som inneburit svårigheter tidigare under säsongen.

I och med segern skaffade sig Hammarby luft ned till Vänersborg och negativt kval. Sandviken tappade andraplatsen till Villa.

– Det är fruktansvärt tråkigt att förlora. Defensiven var inte bra och vi gör sju mål och ska kunna vinna en sådan här match, säger tremålsskytten Hannes Edlund till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.