Jesper Jonsson (med gallerhjälm) firas av lagkamrater Foto: TT Nyhetsbyrån

Hammarby körde över Vetlanda

Jesper Jonsson stod för tre mål redan i första halvlek när Hammarby tog sig ett steg närmare en semifinal i slutspelet i bandy. Vetlanda besegrades med hela 11-2 och Hammarby leder kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.

Hammarby rivstartade hemma på Zinkensdamm. Redan i sjunde minuten gjorde den tidigare vetlandaspelaren Jesper Jonsson sitt andra mål i matchen.

Adam Gilljam utökade hemmaledningen till 3-0 innan hammarbys målvakt Patrik Hedberg stod för ett mäktigt utkast. Hedberg skickade iväg bollen från eget mål till andra sidan planen där Jesper Jonsson kunde plocka ner bollen och elegant fullborda sitt hattrick.

Jonsson hade minst sagt en lyckad första halvlek och innan det blåstes för halvtidsvila passade 26-åringen på att assistera fram till David Brodén som satte 5-0.

Hammarby slog inte av på takten

Gästande Vetlanda fick in en reducering i slutet av första halvlek men redan fyra minuter in i andra gjorde Robin Söderlund 6-1. Det lilla hopp som fanns kvar hos vetlandaspelarna försvann nog helt när David Pizzoni Elfving sköt in 7-1 på en hörna ett par minuter senare.

Det slutade inte heller vid tre mål för Jesper Jonsson. Innan matchen var över hade kvällens man i Hammarby gjort fyra mål och tre assist.

Hammarbyseger till slut med 11-2 och ska Vetlanda ta sig vidare i slutspelet krävs seger i resterande matcher i kvartsfinalserien. Ny chans i Vetlanda på torsdag.