Hammarbys Jesper Jonsson blev tvåmålsskytt under matchen mot Vänersborg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dramatisk slutminut när Vänersborg kryssade mot Hammarby

VM-finalförlust mot Ryssland i lördags. Omstart av elitserien ikväll, där Vänersborg var en ribba från vinst i matchens slutminut.

En hörna i matchens sista tilläggsminut hade kunnat ge hemmaseger till Vänersborg. Men bollen gick i ribban och matchen mot Hammarby slutade 5-5 i Arena Vänersborg, platsen där Sverige förlorade VM-finalen mot Ryssland för fyra dagar sedan.

Med 4-4 i 64:e minuten hade Hammarbys Adam Gilljam en superchans att utöka på straff, men lyckades inte överlista Kimmo Kyllönen i Vänersborgsmålet. Straffräddningen var finländarens andra i matchen efter att ha täckt VM-spelaren Christoffer Fagerströms skott två minuter tidigare.

Två omgångar kvar av elitserien

Men direkt efter straffmissarna tog Hammarby ledningen med 5–4 genom Jesper Jonsson, ett resultat som höll sig i cirka tre minuter innan Vänersborgs Mikko Lukkarila kvitterade till 5-5.

Hade Hammarby vunnit hade de säkrat en kvartsfinalplats med två omgångar kvar av grundserien.