Lugnande besked efter otäcka smällen: ”Rejäl hjärnskakning”

Uppdaterad
Publicerad

Rättviks Michael Pettersson åkte på en otäck smäll i går mot Villa Lidköping.

Men i dag kom lugnande besked.

– Han har lämnat sjukhuset under morgonen och det har gått relativt bra, det är en rejäl hjärnskakning, säger Rättviks tränare Peter Törnberg till SVT Sport.

Det var 30 minuter in i gårdagens match mellan Rättvik och Villa Lidköping som Michael Pettersson krockade med en motspelare och slog huvudet i isen.

Först efter 45 minuter var ambulansen på plats och därefter kunde Pettersson föras till sjukhuset.

När SVT Sport pratar med Rättviks tränare Peter Törnberg dagen efter den otäcka smällen berättar han att Pettersson lämnat sjukhuset.

– Han tillbringade hela natten på sjukhuset men har väl kommit hem här under morgontimmarna. Och det har gått relativt bra. Det verkar som att det är en rejäl hjärnskakning men i övrigt är han hel så att säga, säger Törnberg.

Törnberg har inte själv pratat med Pettersson men ska göra det under dagen. Han är lättad över beskedet.

– Jo, men det är jag ju. Jag anade att det kunde vara en hjärnskakning när han kvicknade till men det är klart att det är skönt att det någonstans bara är en hjärnskakning, säger han.

– Nu har vi tre spelare på skadelistan så det får gärna inte bli fler nu. Men någonstans är ju det sekundärt, huvudsaken är att det gått bra för Micke.

Villa Lidköping vann matchen med 8-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.