Olga Rodinova satte 2-1 på straff. Foto: Arkivbild från Bildbyrån.

Dubbla smällar för AIK i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

AIK såg ut att ta revansch för finalförlusten förra året mot Skutskär. Men två mål i slutminuterna såg till att Skutskär vände till seger med 5-4. Matchen blev 50 minuter försenad efter att AIK:s Olivia Engman skadat sig i en kollision med en lagkamrat och förts till sjukhus i ambulans.

– Jag vet inte hur det gått. Hon hade en nackskada och var yr men vid medvetande. Vi får avvakta och se men hon pratade hela tiden. Det var när hon skulle röra sig som hon blev yr. Vi måste vara försiktiga och göra allt rätt, det gäller att vara rigorös så att man inte riskerar något. Läkarna ville fixera nacken, säger AIK:s tränare, legendaren Pelle Fosshaug, till SVT Sport.

Det var i den 38:e minuten som Engman skadade sig och fick befarade nackskador och en möjlig hjärnskakning. Det var jobbigt för spelarna att behöva bevittna scenen och vänta länge på en ambulans som kördes in på isen.

Matchen spelades någon timme efter herrmatchen mellan AIK och Hammarby till Östermalms IP och regnet gjorde att isen blev nästan ospelbar under den första halvleken. Vid uppehållet ledde Skutskär med 2-1.

Två mål på 79 sekunder

Sedan vände AIK till 4-3 och verkade ha full kontroll på händelserna och få revansch för finalförlusten 2018. Då, i den 86:e minuten, kastade Skutskärs målvakt Ebba Fridlund bollen över hela planen. AIK:s Frida Rutqvist släppte bollen till målvakten Minna Norrgrann som gled ut för att ta bollen men tappade den. Angelica Östlund höll sig framme och slog in 4-4 på slumpchansen. Blott 79 sekunder senare styrde Östlund in 5-4 efter ett skott från högersidan och vändningen var ett faktum.

– Vi har pratat om det här efteråt. Vi har inte varit så här nära de här lagen Villa, VSK och Skutskär som är de allra bästa. Vi hade dem på kroken i dag och det är surt att förlora. Vi lär oss och det var inte några glada miner efteråt och ur den inställningen kan man se något positivt. De ville verkligen inte förlora, säger Fosshaug. 

Fosshaug tog en timeout med sina AIK-tjejer efter 4-5 men Skutskär höll undan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.