Motala vann över Broberg efter drama

Motala hemmabesegrade Broberg med 3–2. Det efter stort drama då bortalaget tryckte på i slutet.

Motala tog sin tredje raka seger i elitserien när Broberg besegrades med 3–2. På slutet tryckte bortalaget Broberg på när Motala hade tre spelare utvisade. Trots stor press kunde hemmalaget hålla ut och vinna.

– De pressade oss sista minuterna där, men vi lyckades hålla undan. Det är riktigt skönt,  säger Motalas Viktor Hulthammar till Bandyplay.

Klättrar i tabellen

Det var ändå bortalaget som började bäst och tog ledningen efter sex minuter spelade genom Martin Söderberg. Motala kvitterade tre minuter senare genom Philip Florén, och just innan paus tog Motala ledningen till 2–1 efter mål av Albin Rohlén.  Direkt i den andra perioden utjämnade ändå Brobergs Erik Jonsson till 2–2. Men med 20 minuter kvar satte Viktor Hulthammar avgörande 3-2–målet.

– Jag fick inte riktigt träff på skottet, men kunde smacka in returen. Riktigt skönt, säger Viktor Hulthammar.

I och med segern kliver Motala upp på femte plats i tabellen eftersom man passerade Sirius.