Svenske Erik Pettersson får vänta på att spela rysk bandyfinal för sitt Neftyanik Foto: Bildbyrån

Ryssland följer inte svenska exemplet – skjuter bandyfinal på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

På lördag avgörs SM-finalerna i bandy inför tomma läktare på Studenternas IP i Uppsala (om inget oväntat händer).

I Ryssland görs en annan bedömning. Landets herrfinal var också tänkt att avgöras under lördagen – men matchen är uppskjuten på grund av coronaviruset.

Lördag var tänkt bli en bandyfest i både Sverige och Ryssland. I Sverige blir finalerna av men utan publik – i Ryssland blir inte herrfinalen av till helgen överhuvudtaget. Det skriver ryska bandyligan på sin hemsida.

Ryska finalen står mellan Dynamo Moskva och SKA Neftyanik, ett lag från staden Chabarovsk i östra Sibirien där svenske landslagsspelaren Erik Pettersson spelar. Ett nytt datum för finalen är ännu inte satt.

Sena restriktioner i Ryssland

Ryssland har varit sen med att sätta in restriktioner mot spridningen av nya coronaviruset och har också anklagats för att sprida falsk information i västvärlden kring covid-19. Men i sportvärlden har ändå vissa beslut tagits för att motverka smittan. Bland annat har hockeyligan KHL pausat sitt slutspel (det är dock inte inställt, utan förväntas återupptas), allt spel i den ryska handbollsligan är för tillfället uppskjutet och bandyfinalen har alltså nu skjutits på framtiden.

Bandyfinal-lördag i Sverige

För svensk del på lördag gör Västerås och Skutskär upp om SM-titeln på damsidan. På herrsidan ställs Edsbyn mot Villa Lidköping. Matcherna sänds i SVT enligt följande:

10.20 SVT1: Bandy, SM-final damer

15.15 SVT1: Bandy, SM-final herrar

KLIPP: Formstarke Määtä guldvapen för Edsbyn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.