Foto: TT Nyhetsbyrån

SAIK och Västerås utan elitlicens inför nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Storklubbarna Sandviken och Västerås kämpar med ekonomin och får i ett första steg inte någon elitlicens för nästa säsong 2021/2022. Det har Svenska bandyförbundets licensnämnd beslutat.

Tio svenska elitserielag kan andas ut. De har klarat elitlicensen för nästa säsong trots coronapandemins inverkan på ekonomin. Men för fyra lag måste fortsätta kämpa. Sandviken, Bollnäs, Broberg samt Västerås har redovisat negativt eget kapital och kommer utsättas för fortsatt granskning enligt beslut från licensnämnden.

Vid licensnämndens möte 11 oktober togs beslut om att bevilja elitlicens för säsongen 2021/22 för tio föreningar i elitserien och att fortsatt granskning skall ske av fyra föreningar.

På samma möte beslutades om fortsatt granskning för sex allsvenska lag, Tillberga, Ljusdal , Lidköping, Nässjö IF, UNIK och IFK Kungälv.

Vinterns bandysäsong sätter igång i november.

KLIPP: Bandyfinalen på Studenternas i Uppsala igår blev en bandyfest. Och för er som missade hela kalaset får ni här ta del av ett litet smakprov (24 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bandyfinalen på Studenternas i Uppsala igår blev en bandyfest. Och för er som missade hela kalaset får ni här ta del av ett litet smakprov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer