Sandviken vann World Cup inför hemmafansen. Foto: Bildbyrån.

Sandviken vann World Cup efter makalös vändning

Sandviken såg uträknat ut när det återstod tre minuter av World Cup-finalen mot Jenisej då man låg under med 1-3. Men i förlängningen ordnade Christoffer Edlund en straff som Daniel Berlin resolut klippte in i mål för 4-3.

– Vi har en jäkla lagmoral och fortsätter pumpa på. Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Daniel Mossberg till bandypuls.se.

Sju minuter in i sudden kom Edlund på vänsterkanten och blev upphakad när han tog sig in i straffområdet och föll omkull.

Queens ”We are the Champions” strömmade ur högtalarna på Göransson Arena och spelarna firade vilt, kanske tränaren Magnus Muhrén var allra vildast, tillsammans med hemmafansen. Den förre Saik-ikonen blev inför den här säsongen huvudtränare i Saik efter att ha varit assisterande i Villa under några år.

3-3 kom i tredje tilläggsminuten

Sandviken kom i en stark forcering. Christoffer Edlund fick praktträff på en hörna och reducerade till 2-3 efter 56.25 (speltid 2x30 minuter). I den tredje tilläggsminuten petade Daniel Mossberg in returen på Albin Arisniemis närskott och fixade 3-3 och förlängning.

Erik Pettersson, som gick från Saik till Jenisej i våras såg ut att bli matchvinnare då han gjorde 3-1 iförd nummer 95, födelseåret, samma tröjnummer som han hade i Sandviken.

Noterbart är att livesändningen på webben hade en svensk och en rysk kommentator som växlade i sitt refererande.