Rinat Shamsutov lämnar elitserieklubben Tillberga – för tredjeligalaget AIK. Foto: Bildbyrån

Shamsutov lämnar elitserien – för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Här är en av årets mest oväntade övergångar inom bandyn. 43-årige ryssen Rinat Shamsutov lämnar elitserielaget Tillberga – för spel med storsatsande AIK i division 1. ”Vi har tre parter, alla är nöjda”, säger Tillbergas klubbchef Tobias ”Zocke” Johnsson till Bandypuls och vill inte utveckla de ekonomiska detaljerna.

Shamsutov kom till Västeråsklubben från storklubben Dynamo Moskva inför fjolåret och har i allra högsta grad varit med i att ta laget från den absoluta botten till att slåss om slutspelsplatser.

Men någon vidare jakt på slutspelet blir det inte.

”Gått väldigt fort”

I stället lämnar han mitt under brinnande säsong och blir tabelltian Tillbergas tunga tapp.

– Vi fick kontakt med AIK i onsdags och de var intresserade av att värva Rinat. Vi lyssnade vad de hade att säga, sedan har allt gått väldigt fort. Parterna träffades under torsdagen och fredagen, säger Zocke till Bandypuls och tror inte det blir någon större skillnad när man nu släpper sin bäste spelare:

– Vi hade en trupp med 20 bra spelare, nu har vi 19 bra spelare. Kortsiktigt är det ett avbräck, men vi har väldigt många unga spelare som knackar på dörren och som vill mantla ledartröjan. Långsiktigt blir det ingen större skillnad om vi pratar om vår mångåriga satsning för att bli ett slutspelslag.

”En världsklasspelare”

Från AIK:s sida är man mer än nöjd.

– Det känns fantastiskt bra att vi lyckats värva en världsspelare till AIK Bandy, säger AIK Bandys vice ordförande Jonas Galotta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer