Västerås SK (i grönt och vitt) spelade SM-final mot Villa i våras. Foto: TT.

Sirius skrällde mot mesta mästarna Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Sirius vände 1-2 mot mesta mästarna Västerås och vann med 7-6. Det var premiäromgångens största skräll.

– De får väl tippa oss tolva och så, men vi går bara in och gör det bästa av situationen, säger en av premiärhjältarna, Simon Karlsson till Upsala Nya Tidning.

En bra defensiv lade grunden till segern.

– Vi har alltid en bra offensiv och vi höll tålamodet längre där i dag. Defensiven var klockren, säger Karlsson.

Sirius var ett bottenlag förra säsongen och hade inte många förespråkare när laget gästade vårens finallag Västerås och redan efter fem minuter tog hemmalaget en förväntad ledningen när Stefan Edberg gjorde 1-0 för VSK.

Sirius nära att tappa 7-3

Efter att Martin Landström gjort 2-1 för VSK vände matchen och Sirius rusade iväg från till 7-3 innan Västerås jagade för att nå ikapp.

När Jesper Hermansson klippte in 6-7 för VSK i den 90:e minuten var jakten på en kvittering i full gång men Sirius kunde hålla undan under den fem minuter långa tilläggstiden och bärga segern.

– De tar över taktpinnen redan i första halvleken och får mycket energi medan vi inte kommer in i det alls första 45 minuterna. Det är väl bara att konstatera att det finns lite att jobba på, säger tremålsskytten Daniel Johansson som gjorde sin elitseriedebut för VSK till VLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.