Succélaget Vetlanda föll – fina sviten bruten

Överraskningslaget Vetlanda åkte på en tung förlust hemma mot Sirius i bandyns elitserie.

Därmed bröts lagets fina svit på fyra raka segrar.

Avgörandet kom när Sirius Markus Kumpuoja sköt 3-1 efter en hörna i den andra halvleken. Sirius vann till slut med 3-2.

Vetlanda är årets överraskningslag i bandyns elitserie. Via fyra raka segrar kom därmed laget till matchen mot Sirius som seiretvåa. Enligt Banydpuls, lagets bästa säsongsinledning på elva år.

Men mot Uppsala-laget Sirius tog det stopp. Bortalaget var i förarsätet hela matchen och i den andra halvleken kom avgörandet.

Sirius fick hörna i ledning 2-1, den hörnan nådde Markus Kumpuoja som smällde in 3-1.

Vetlanda reducerade sedan men kom inte närmare än till 2-3.

Förlusten för Vetlanda gör att de tappar två placeringar i tabellen och är numera fyra. Sirius skuggar strax bakom på femte plats.