”Svenskt” samarbete sänkte Sverige i slutminuterna

Det såg ut att sluta oavgjort mellan Sverige och Finland i fyrnationsturneringen i Åby. Men i slutminuterna tog sig edsbystjärnan Tuomas Määttä fram på högerkanten och spelade in bollen till Jimi Heinonen som slog in 4-3 för Finland på halvvolley.

Det var ridå för att skakat svenskt lag som hade för kort tid på sig att kvittera en gång till. Det var ett svenskt samarbete bakom målet. Määttä firar stora triumfer i Edsbyn och Heninonen håller till i Uppsalaklubben Sirius.

– Det är klart att jag hade velat haft någon mer vinst under den här turneringen. Men samtidigt är jag ganska lugn i det vi håller på med, jag känner ingen stress. Det är första helgen jag hade med killarna med landskamper, säger förbundskaptenen, Västeråstränaren Michael Carlsson, till Bandypuls.

Bandy

Några minuter efter en svensk timeout lyfte Erik Pettersson fram bollen till Martin Landström som jongleradee med sig den och satte 3-3 med tio minuter kvar.

Precis som igår mot Ryssland tappade Sverige en ledning runt pausen. I dag ledde man med 2-0 efter 40 minuters spel utan att kunna knyta till säcken. Det var avslaget i Eriksson Arena med endast 280 personer på läktaren.

I och med förlusten slutade Sverige trea i turneringen efter Ryssland (slog Norge med 11-0 i dag) och Finland. Slagpåsen Norge blev fyra.

Sverige slår Finland för det mesta i bandy men i förra årets fyrnationsturnering vann Lejonen med 5-4.

Samtidigt med matchen i Åby spelades finalen i P21-VM i Archangelsk, Ryssland, inför 6200 åskådare på Trud-stadion. Ryssland vann med förkrossande 7-1. Sveriges mål (6-1) gjordes av Vetlandas Pontus Nordström.