Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sverige klart för VM-final på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Det blir final för de svenska bandydamerna under hemma-VM i Åby.

Detta efter att ha besegrat USA med 5–0 för andra gången på tre dagar.

Sverige spelar VM-final för andra gången i rad. Det står klart sedan man vunnit de tre första gruppspelsmatcherna utan att släppa in ett enda mål.

5–0 mot USA i premiären och 6–0 mot Finland i torsdags följdes upp med en ny 5–0-seger mot USA under fredagsförmiddagen.

– USA gör det bra. De försvarar sig bra och har en väldigt duktig målvakt så vi kör fast många gånger. Det är ändå starkt av oss att vinna med 5–0, vi kan så klart göra fler mål men det är skönt att vi håller nollan, säger backen Victoria Olsson i Bandypuls sändning.

Det är inte färdigspelat i dag för Sverige, trots avancemanget. Senare i eftermiddag väntar ett nytt, den här gången betydelselöst, möte med Finland.

– Nu ska vi sova lite på rummet och sedan är det bara att ladda om igen. Man får fokusera på smådetaljerna som fasta situationer. Det kan bli viktigt i en final. Sedan vore det kul att hålla nollan igen, säger Victoria Olsson.

Sverige vann även sista gruppspelsmatchen mot Finland med 4-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.