Sverige jublar efter ett av målen i 2018 års bandyfinal som Ryssland vann. Foto: TT.

SVT sänder från bandy-VM i Vänersborg

Publicerad

SVT kommer att sända öppningsmatchen av bandy-VM 2019 som spelas lördag 26 januari mellan Sverige och Ryssland i Vänersborg. Dessutom sänder SVT finalmatchen som avgörs en vecka senare, lördag 2 februari.

– Sverige och Ryssland är favoriter, med Finland som utmanare i första hand, säger SVT:s taggade bandykommentator Chris Härenstam.

Sverige, Finland, Kazakstan, Ryssland, Nederländerna, Norge, Tyskland och USA deltar i årets VM. 

– Jag har många minnesvärda ögonblick från olika bandy-VM genom åren. Inte minst de jämna finalerna oftast mellan Sverige-Ryssland. Jag hoppas att VM 2019 blir lika underhållande och sevärt som de senaste åren. Att SVT återigen sänder bandy-VM glädjer mig och mästerskapet är naturligtvis något som jag ser fram emot, säger Chris Härenstam.

SVT sänder tio VM under 2019

Bandy-VM är bara ett av de många världsmästerskap som SVT sänder under 2019: utöver bandy-VM visar SVT även junior-VM i ishockey, alpina VM, VM i längdskidor, skidskytte-VM, dam- och herrhockey-VM samt senare under året också sim-VM och friidrotts-VM.

Noterbart är att tre av mästerskapen i vinter är på hemmaplan: bandy-VM i Vänersborg, alpina VM Åre och skidskytte-VM i Östersund.

Totalt sänder SVT tio VM under 2019. Sedan tidigare är det klart att SVT sänder SM-finalerna i bandy 23 mars.

Här följer spelschemat.

Senaste bandyfinalerna:

Visa

2018 Ryssland-Sverige 5-4
2017 Sverige-Ryssland 4-3
2016 Ryssland-Finland 6-1
2015 Ryssland-Sverige 5-3
2014 Ryssland-Sverige 3-2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer