Michael Carlsson, som även är tränare för Västerås SK, har fått en tung start som förbundskapten för Sverige. Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Tung start för nye förbundskaptenen

Uppdaterad
Publicerad

Förlust gånger två – mot både Finland och Ryssland.

Michael Carlsson har fått en motig start som svensk förbundskapten.

– Det är i VM vi ska vara bra, säger han till Bandypuls.

Det svenska bandylandslaget förlorade mot Ryssland med 4–7 i finländska Villmanstrand och föll därmed för andra gången på ett dygn i trenationsturneringen.

Christoffer Fagerström blev tremålsskytt för Sverige men fick ändå kliva av isen som förlorare.

Efter att ha kammat noll även mot Finland på fredagen (2–3) har nu nye förbundskaptenen Michael Carlsson fyra raka nederlag på en månad mot Finland och Ryssland, som båda är de förmodade konkurrenterna om VM-guldet när världsmästerskapet inleds i ryska Irkutsk i slutet på mars.

– Aldrig kul att förlora matcher, men samtidigt håller vi på att bygga på saker inför VM i Irkutsk. Vi är ganska lugna i gruppen, men ville samtidigt ha resultat med oss under vägen också, säger Michael Carlsson, vars företrädare Svenne Olsson slutade efter VM-silvret i Vänersborg förra året, till Bandypuls.

– Klart att jag vill vinna matcher, men som förbundskapten har jag ett uppdrag och det är att vi ska vara bra i VM. Jag har varit med så länge och är ganska lugn. Vi har testat lite saker nu de här två samlingarna och det vore konstigt om allting satt på en gång.

Bandy-VM spelas 28 mars–5 april

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.