Vänersborgsveteranen Joakim Hedqvist är nu klar för rivalen Trollhättan. Foto: Bildbyrån

Vänersborgsveteranen lämnade – nu klar för rivalen

Uppdaterad
Publicerad

Bandyveteranen Joakim Hedqvist, 42, lämnade för en dryg vecka sedan Vänersborg med omedelbar verkan mitt under elitseriesäsongen. Nu är han klar för rivalen Gripen Trollhättan

Anledningen till att Hedqvist lämnade Vänersborg framfördes i ett pressmeddelande och ska enligt klubben vara att det skurit sig med tränaren Ari Holopainen.

Men ännu är det inte färdigspelat för den notoriske målskytten. Hedqvist har nämligen hittat en ny klubb i grannlaget och rivalen Gripen Trollhättan, som slåss för att undvika negativt kval i allsvenskan.

– En riktig utmaning och nu ska det bli kul att spela bandy igen, säger Hedqvist till TTELA.

Han berättar för tidningen att ett tiotal klubbar hört av sig efter att han lämnade Vänersborg, men att han bara förhandlade med Gripen.

– Jag träffade Gripen för första gången i söndags kväll, och efter att ha landat i det som hände förra veckan känns det här rätt, säger Hedqvist.

Kontraktet gäller säsongen ut, därefter planerar Hedqvist att avsluta karriären.

KLIPP: Se Bollnäs makalösa upphämtning

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stort jubel hos Bollnässpelarna. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer