Västerås från en match förra säsongen. Foto: TT.

Västerås vände 0-2 i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Mesta mästarna Västerås vände 0-2 i Söderhamn mot Broberg och vann med 5-3 och studsade tillbaka efter premiärförlusten mot Sirius.

Robin Andersson gjorde tre mål i andra halvlek och var högst delaktig i VSK:s vändning. Med 20 minuter kvar låg Västerås under med 3-2 och tog en timeout.

Strax efter den gjorde Andersson 3-3 och kort därefter tog sig samme Andersson fram på vänsterkanten och sköt 4-3 för VSK. På tilläggstid tog sig Janne Rintala fram centralt och passerade ett antal Brobergsspelare innan han krutade in 5-3.

”Det är ett styrkebesked”

– Vi spelar som ett lag igen och det är ett styrkebesked, säger matchvinnaren Robin Andersson till Västerås hemsida.

Broberg förlorade premiären i Edbyn med 1-10 och inkasserade alltså en ny i dag.

– Jag tycker att vi gör en bra match och ska leda större i paus (2-1) men vi får inte fram lyften. Vi vill ha mycket flipp i vårt spel men det kändes som om de stängde till det bättre i andra. Jag tycker ändå att vi har bra kontroll tills de gör 3-3, säger Brobergs Jonas Nygren till Bandyplay.

Bollnäs tappade allt i andra halvlek

Bollnäs ledde i paus med 1-0 i Vänersborg men förlorade med 2-6 efter ett ras i andra havlek.

– Det var bara för klent och inte på en acceptabel nivå, säger den besvikna stjärnvärvningen Christoffer Fagerström, med ursprung i Vänersborg, till Bandypuls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.