Foto: Bildbyrån

Vetlanda vill att Sverige tackar nej till VM

Uppdaterad
Publicerad

Trots kritik från elitserieklubbarna tackade Sverige ja till att spela bandy-VM i oktober.
Nu vill Vetlanda att klubbarna går ihop och motarbetar beslutet.
– Vi kan inte nöja oss här, säger Vetlandas pressansvarige Andreas Söderman till Bandypuls.

På grund av rådande coronapandemi har bandy-VM flyttats från mars till oktober. Majoriteten av klubbarna i elitserien uppmanade Svenska bandyförbundet att tacka nej till mästerskapet i höst men så blev det inte.

Vetlanda är en av klubbarna som är kritiska till beslutet att delta i VM. En av anledningarna är klubbarna ekonomiska situation.

– Mycket hänvisas till ekonomin för den internationella bandyn och det förstår jag. Men jag tycker nog att i rådande läge så är det mycket annan ekonomi som offras, då känns det fel och konstigt att spelarna ska åka till Ryssland veckan före seriestart, säger Vetlandas pressansvarige Andreas Söderman till Bandypuls.

Söderman vill att klubbarna går samman för att fortsätta arbetet med att försöka påverka förbundets beslut.

– Vi får fortsätta att diskutera med FSE (Föreningen Svensk Elitbandy) och se vad andra klubbar känner och tycker, sen går vi vidare tillsammans. Vi måste trots allt det, vi kan inte nöja oss här utan vi måste se vad det finns för möjligheter för att motverka det. Det här är inte bra för klubbandyn, som är den som måste prioriteras i det läge vi är i.

FSE sa dock under fredagen att de inte planerar att driva frågan vidare.

Kritik har också riktats mot att två VM kommer att spelas inom loppet av sex månader. VM i oktober i ryska Irkutsk följs nämligen av VM i Syktyvkar i månadsskiftet mars-april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer