Felxi Pherson opererades i natt. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Villa Lidköpings Felix Pherson opererades efter otäcka fallet – vid gott mod

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens bandymöte i elitserien mellan Villa Lidköping och Bollnäs resulterade i en allvarlig skada för Felix Pherson. Villa-spelaren föll i början av andra halvlek in i sargen och skar upp sig rejält. Han fick föras till sjukhus i ambulans direkt efter situationen.

Väl där opererades han.

– Efter en natt med operation fick han vakna upp på ”IVA” och ligga kvar där tills att läkarna hade koll på att Felix hade känsel i ben och underkropp, sade Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas Johansson till klubbens hemsida.

– Han har väldigt ont nu men nattens rapporter visar att han inte har någon skelettskada och läkarna tror inte att några betydande nerver har fått några allvarligare skador. Mer än så vet vi inte just nu utan vi väntar på att doktorn ska gå ronden. Summeringsvis så har man alltså sytt ihop Felix som har en stor blödning i skinkan.

Enligt Radiosporten, som talat med Johansson, mår Felix Pherson bra efter omständigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.