Jesper Eriksson, Villa Lidköping. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Villa-ryck i andra avgjorde toppmötet

Både Edsbyn och och Villa Lidköping hade inlett säsongen med två raka segrar, och det märktes att det var två formstarka lag som möttes i Edsbyn. I en tät och het tillställning så var det till slut gästerna som kunde vinna med 5-3 efter ett ryck in andra halvlek.

– Jätteinsats av oss, framförallt defensivt, säger Jesper Eriksson till Bandyplay.

Det var heta känslor i toppmötet mellan Edsbyn och Villa Lidköping. I en tät förstahalvlek som slutade 1-1 bjöds publiken på heta känslor och tufft spel.

I andra halvlek skulle dock publiken få se lite fler mål också, och ett matchavgörande ryck. Vid ställningen 2-2 med knappt 25 minuter kvar att spela visade Villa mästarklass. Först bombade Martin Andreasson in 2-3 efter Felix Phersons hörna, och knappt en minut senare hittade Johan Esplund William Arvidsson centralt som utökade ledningen.

Regerande mästarna var inte klara där, utan gjorde även ett femte mål sju minuter senare och tog ett järngrepp om matchen. Edsbyn lyckades emellertid reducera till 3-5 med fyra minuter kvar, men närmare än så kom de inte.

– De är bättre första 20, sedan tar vi över. Grymt roligt och jätteinsats av oss, framförallt defensivt, säger Villas Jesper Eriksson till Bandyplay.

I första halvlek krockade Edsbyns stjärna Hans Andersson med Johan Esplund och skadade sig illa. Till Bandypuls säger sjukgymnasten Bengt Ryhed att ett nyckelben var brutet och det andra ur led och att han blir borta minst till jul.

– Det är jobbigt för honom för han kan inte använda armarna, han blir handikappad som det är nu, säger han.