Joakim Andersson jublar. Den nyuttagne VM-spelaren är i storform och gjorde fyra mål mot Sirius. Foto: TT.

VM-trio bakom Villas tolfte raka – kan vinna serien på söndag

Seriesuveränen Villa-Lidköping firade sitt 85-årsjubileum med att ta tolfte raka segern i bandyns elitserie, 9–5 över Sirius.

Det var VM-spelarna som låg bakom målfesten. Sju av nio mål kom från VM-uttagna spelare och hetast av dem var Joakim Andersson som sköt fyra mål.

Johan Esplund spädde på med två mål och Johan Löfstedt sköt ett. Totalt har Villa-Lidköping fem spelare med i den trupp till VM på hemmaplan som förbundskaptenen Svenne Olsson presenterade tidigare i veckan.

Villa gick upp till 4–0-ledning redan efter 25 minuter, men Sirius skrämde slag på hemmalaget genom att reducera tre gånger före paus.

När Johan Löfstedt sköt 6–4 en bit in i andra halvlek var dock Sirius ett slaget lag.

– Det vore väldigt skönt att gå på landslagsuppehåll som serievinnare, säger Johan Löfstedt efter 9–5 mot Sirius, till Expressen.

Sju poäng ner till tvåan

Villa leder serien med sju poängs marginal till tvåan Sandviken och trean Västerås. Serietrean hade chansen att gå förbi Sandviken, men föll borta mot Bollnäs med 3–5.

På söndag spelas den sista omgången före VM som startar nästa helg med Vänersborg som huvudort.