Charlotte Selbekk kan bli historisk med VSK på lördag. Foto: Bildbyrån.

VSK siktar på tredje raka SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Västerås SK kan skriva klubbhistoria.

Vinner man finalen mot Villa-Lidköping på lördag, blir det första gången VSK vinner tre raka SM-guld.

– Vi var med och förlorade 2017, och det vill vi inte vara med om igen, säger Charlotte Selbekk till SVT Sport.

På fem år har VSK varit i SM-final fyra gånger. Och vunnit två.

Nu kan Västeråslaget ta hem sitt tredje raka guld, ett historiskt sådant. Men först ska de ta sig förbi Villa-Lidköping. VSK har förlorat tre matcher den här säsongen. Samtliga mot finalmotståndarna.

Har gjort 38 mål i grundserien

– Det kommer bli en tuff match, och jag hoppas att den blir öppen. Det brukar inte bli så mycket mål, och vi är två lag som gillar att göra mål, säger Selbekk.

Vad ska ni göra för att vända förlusttrenden?

– Det är klart att vi behöver prestera för att vara med och kriga om vinsterna för Villa kommer vara minst lika taggade som de varit i seriematcherna. Så det gäller att vi bjuder upp till kamp, säger hon.

Målsprutan Selbekk har stått för 38 mål i grundserien, och två i semifinalerna mot AIK. Selbekk menar att hon fått chansen och utrymmet att kliva fram efter att nyckelspelaren Matilda Plan lämnade klubben.

”Vi har allt att vinna”

Att VSK ska spela ännu en final beror enligt Selbekk på att de har rutinen som krävs, och att de har en stomme som numera varit med i några år.

– Vi visar att vi känner en trygghet i oss själva. Vi vet vad vi kan och offrar oss för varandra. Det är det som har tagit oss till den här finalen.

2017 förlorade VSK i finalen, och det är något som de inte vill uppleva igen.

– Vi har allt att vinna. Det skulle vara helt magiskt, då blir vi historiska i VSK. Vi går för guld, och det kommer vi alltid göra, säger Charlotte Selbekk.

ARKIV: VSK-damernas supersäsong: aktiv satsning på damspelarna har gett resultat (18 maj 2020)

Finallagens möten i grundserien

VSK – Villa Lidköping: 2–7

Villa Lidköping – VSK: 5–2

Villa Lidköping – VSK: 5–3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.