Västerås Ted Bergström jublar med Robin Andersson och Jacob Bucht efter ett mål. Foto: Bildbyrån

Västerås spurtade förbi Sandviken i tabellen

Uppdaterad
Publicerad

Västerås behövde vinna med två mål för att gå förbi Sandviken i tabellen i sista omgången. Och trots underläge med 3-2 med kvarten kvar så lyckades de vända till seger med 5-3 hemma mot Sandviken.

Mötet mellan de två giganterna inom svensk bandy blev svängigt och jämt. Västerås obesegrade på hemmaplan den här säsongen hittills.

Det var dock gästande Sandviken som redan efter sex minuter tog ledningen genom Hannes Edlund framspelad av Erik Säfström. Och samme man låg även bakom Daniel Mossbergs 2-1 mål i andra halvlek.

Sandviken trodde att andraplatsen var cementerad när Christoffer Edlund säkert satte 3-2 på straff med dryga kvarten kvar men då vände Västerås med två snabba mål av Robin Andersson och Joel Engstöm.

Och sedan med endast några minuter kvar så blev Robin Andersson stor matchhjälte för Västerås med sitt 5-3-mål. Ett mål som alltså innebar att de avancerade från tredje- till andraplats i Elitserietabellen på Sandvikens bekostnad.

Så spelas slutspelet

Åttondelar 14 och 16/2 (bäst av två matcher):

Broberg – Vänersborg 

Motala – Vetlanda

Kvartsfinaler 19/2 första matchen (bäst av fem matcher, med slutspelsträdet):

Villa – Motala/Vetlanda

Edsbyn – Bollnäs

Västerås – Broberg/Vänersborg

Sandviken – Hammarby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.