Frankfurt vann med 3-2 mot Barcelona på Camp Nou. Foto: Bildbyrån

Frankfurt chockade Barcelona på Camp Nou

Med uppemot 30 000 tillresta fans i ryggen slog Eintracht Frankfurt ut Barcelona i Europa League efter seger med 3-2 på Camp Nou.

Barcelona hade sedan Xavi intog tränarrollen bara förlorat fyra av 37 matcher. Sedan semifinalsortin i Copa del Rey (2–3 mot Athletic Bilbao) i januari har det katalanska laget gått obesegrat i 15 raka matcher genom såväl den spanska ligan som Europa League.

Men i kvartsfinalreturen hemma mot Frankfurt tog det tvärstopp, trots att man hade 1–1 att gå på från det första mötet i Tyskland.

Europa League

Redan i den fjärde minuten skickade Filip Kostic in ledningsmålet från straffpunkten sedan Eric García gått in för hårt i en tackling i det egna straffområdet.

Mardröm för Barcelona

En dryg halvtimme senare hade gästerna dubblat ledningen. Rafael Borres skott gick upp i det vänstra krysset bakom en chanslös Marc-André ter Stegen.

Men mardrömmen var inte över där.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen hittade Filip Kostic nätet igen. Med ett lågt skott högerskickade han in 3–0.

B

Frankfurt sjöngs fram av 30 000 tillresta suppotrar på Camp Nou. Foto: Bildbyrån

arcelona fick visserligen till ett par tröstmål. På tilläggstid kunde Sergio Busquets göra 1–3, efter att hans mål några minuter tidigare dömts bort för offside. Och i den smått otroliga tionde tilläggsminuten satte Memphis Depay 2–3 på straff.

Men det var för sent för att göra skillnad. Barcelona led sin första förlust på 15 matcher och Frankfurt tog sig som andra tyska lag till semifinal.