Antoine Duplantis hoppas kunna lyfta svensk baseboll. Foto: Bildbyrån

Storebror Duplantis gjorde landslagsdebut – i baseboll

Uppdaterad
Publicerad

Antoine Duplantis hoppas att han kan hjälpa till att få baseboll att växa i Sverige.

Nu har han gjort landslagsdebut.

– Det är en bra sport som jag verkligen älskar och om fler hade koll på det här i Sverige så tror jag verkligen att de skulle uppskatta det, säger han.

Fyra matcher, fyra förluster.

Resultatmässigt var dagarna i spanska Teneriffa inte de bästa för det svenska herrlandslaget i baseboll. Men det blev i alla fall en efterlängtad landslagsdebut.

26-årige Antoine Duplantis, äldre bror till stavhoppsstjärnan Armand, gjorde sina första matcher för det svenska landslaget.

– Det var riktigt kul att spela. De är väldigt passionerade, säger han till TT.

För Duplantis var det första matcherna på ett tag. Förbundskaptenen Rickard Reimer var däremot imponerad.

– Det syns att han är en väldigt duktig spelare. Han är på en annan nivå jämfört med de andra killarna i laget, säger han till Aftonbladet.

”Går framåt i Sverige”

Duplantis upplever att de som intresserar sig för och håller på med baseboll i Sverige är väldigt passionerade.

– Förhoppningsvis kan det komma till en nivå där det finns tillräckligt många spelare för att få en konkurrenskraftig liga. Men det går framåt i Sverige och Europa och fortsätter man pusha framåt kan bra saker hända, säger han.

Han vet inte när han är med landslaget nästa gång men han har siktet inställt på baseboll-EM i september 2023.

”Mondo skulle kunna stjäla några baser”

Hans yngre bror Armand valde som bekant stavhoppen och har OS-guld, VM-guld och är en av världens största friidrottsstjärnor. Men hade han platsat i det svenska basebollandslaget?

– Han måste nog testa med en riktig pitcher, hans golfsving kanske har påverkat hans basebollsving för mycket nu, säger Duplantis.

Han fortsätter:

– Men ”Mondo” är uppenbarligen väldigt atletisk. Han skulle nog kunna stjäla några baser. Han var en bra spelare när han var yngre men har inte spelat på tio år. Men han var verkligen bra, säger han.

Duplantis reaktion på bilderna i nya filmen: ”Lite cringe”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.