LIVE: Se Sverige-Lettland

Sveriges basketdamer är på väg mot en kvartsfinal i EM. Med en period kvar leder Sverige med 59-40.

Se åttondelsfinalen i SVT1 och i spelaren ovan.

– Det ser bra ut, men vi ska fortsätta fokusera. Vi ska köra på likadant i tjugo minuter till och inte slappna av, vi vet vad som hände mot Tjeckien, sa Binta Drammeh till SVT i paus.

Sverige inledde i ett ruskigt högt tempo. Inte minst Kalis Loyd som satte tonen med åtta poäng i matchinledningen.

Sverige har spelat aggressivt under båda korgarna, tog ledningen direkt och ledde som mest med fyra bollar innan lettiskorna kvitterade till 8-8. Men när Amanda Zahui fick chansen och satte två av tre straffkast ordnade hon en ny fyrapoängsledning. Den hann växa till nio bollar innan den första perioden var slut.

Trots att man har hemmapubliken i ryggen har lettiskorna inte lyckats få stopp på den svenska anstormningen. I slutet av halvleken såg man ut att ställa om helt till ett zonförsvar. Den tredje perioden blev också betydligt jämnare än de två föregående.

Frida Eldebrink haltade av – tillbaka starkt

Det största svenska frågetecknet såhär långt svävar över Frida Eldebrink som haltade ut med vad som såg ut att vara en vrickning av fotleden. En bit in i den andra perioden var hon tillbaka på banan och satte två säkra straffkast.