Sverige-Frankrike i basket-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har krympt avståndet i mötet med Frankrike.

Med några minuter kvar att spela är underläget bara åtta poäng.

Sverige krympte avståndet till åtta poäng i den tredje perioden efter några snygga anfall och enkla poäng samtidigt som man stod rätt i sitt zonförsvar.

Men när svenskorna såg ut att vara på gång svarade Frankrike och Alexia Chartereau med en trepoängare och avståndet var elva poäng igen.

Frankrike gjorde ett första ryck i slutet av den första perioden efter svenska mardrömssekunder. Med två sekunder kvar foulade Ellen Nyström Frankrikes Valeriane Ayayi från trepoängslinjen.

Fransyskan sänkte samtliga tre straffkast och vid det efterföljande inkastet från baslinjen slog Louice Halvarsson bollen i nävarna på Bria Hartley som kunde göra två enkla poäng.

På bara två sekunder blev 9-13 till 9-17 för världsfyran Frankrike.

Sverige växlade mellan man-man-försvar och zonspel och kontrollerade Frankrikes insidespelare på ett bra sätt. Bara stjärnan, 193 centimeter långa Sandrine Gruda, fick utrymme och kom upp i tolv poäng första halvleken.

Sverige är redan klart för åttondelsfinal i EM, men kan säkra en plats i kvartsfinal vid seger mot Frankrike i den sista gruppspelsmatchen.

Så sänder SVT från basket-EM i Riga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.