Uppsala Baskets Odin Lindell. Foto: Bildbyrån

Basketspelare avstängd för padelspel

Uppdaterad
Publicerad

Odin Lindell har stängts av från match och träning med Uppsala Basket. Skälet är att han olovligen har spelat padel på sin fritid.

Padel är en racketsport som påminner om tennis. Odin Lindell själv har inte velat uttala sig om orsaken till avstängningen, det har inte heller coachen Kevin Gaines gjort. Uppsala Baskets klubbdirektör Christer Sjögren bekräftar dock att det handlar om padelspelandet.

– I Odin Lindells avtal står det klart och tydligt att han inte på något sätt ska utsätta sig för aktiviteter utanför basketen som kan vara skadeframkallande, säger Christer Sjögren till UNT.

– Odin Lindell har inte morgontränat alls med laget på grund av skadekänningar i bland annat baksida lår, men samtidigt som han har gått och rehabiliteringstränat har han på sin fritid valt att spela seriespel i padel. Det stämmer inte överens med det kontrakt han har med oss.

”Arbetsrättsligt övertramp”

Avstängningen kommer inte som en blixt från klar himmel enligt Christer Sjögren. Klubbdirektören betonar att flera saker ligger bakom beslutet. Odin Lindell ska den 4 november ha fått en muntlig varning i samband med bortamatchen mot Luleå. Denna följdes senare upp med en skriftlig varning från styrelsen.

Odin Lindell hänvisar tilll sitt juridiska ombud Martin Klette för kommentarer. Klette är oförstående till beslutet.

– Agerandet att stänga av honom från träning och match är arbetsrättsligt ett övertramp. Min bedömning är att han är berättigad till lön avtalstiden ut och även till ett allmänt skadestånd, säger Martin Klette till UNT.

– Jag har varit juridiskt ombud i 21 år och det här är nog det tunnaste jag hört.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.