Hoppet lever för Norrköping och Joakim Kjellbom. Foto: Bildbyrån

Norrköping tvingade fram en avgörande final efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Luleå var ytterst nära att säkra SM-guldet borta mot Norrköping, men hemmalaget kom igen och vann efter dubbla förlängningsperioder. 95-90 till slut efter stor dramatik.

– Jag är väldigt stolt över laget som orkar komma tillbaka och vinna, säger Norrköpings Mikael Lindqvist till Sportsground.

Det hade varit en finalserie med uteslutande hemmasegrar. Men idag såg det länge ut som att Luleå skulle vinna på bortaplan och säkra sitt andra raka SM-guld. Men Norrköping åt sig ikapp i slutminuterna och tvingade fram en förlängningsperiod.

84-84 efter första förlängningsperioden, som var nervös och full av misstag från båda lagen. I andra kom avgörandet och Norrköping kunde alltså vinna med 95-90.

Avgörande finalen spelas på fredag i Luleå.

– Vi kan inte spela basket här nere. Vi leder med 14 poäng och borde inte tappa det. Men det är ny match på fredag i Luleå. Vi får komma hem och spela lika bra där som vanligt, säger Luleås Adam Rönnqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.