Kanske var Joakim Kjellbom ännu gladare förra året när SM-guldet säkrades i den sjunde finalmatchen. Men det var inte så dumt att vinna på 40-årsdagen i kväll heller. Foto: Bildbyrån.

Kjellbom firade 40 med att förlänga säsongen

Regerande mästarlaget Norrköping vann i Borås med 86-57 och räddade den första matchbollen. Norrköping reducerade därmed SM-semifinalserien till 2-3 i bäst av sju matcher. Allra roligast hade kaptenen Joakim Kjellbom som firade sin 40-årsdag.

– Det känns jättebra. Vi gjorde en pinsam insats senast och det känns skönt att få komma tillbaka. Vi hade kniven på strupen och alla var fokuserade, säger Kjellbom till Sportkanalen.

Kjellbom ledde sitt lag med att vara poängbäst på banan, 21, trots att han bara satte ett av fem straffkast. Han tog även elva returer.

Den förra matchen på skärtorsdagen förlorade Norrköping hemma med hemska 65-108 men man klarade av att ladda om och förlänga säsongen.

”Vi kommer att spela bättre i nästa match”

Nu var det Borås tur att gå ner sig med mängder av missade skott.

– Jag vet att vi kommer att spela bättre i nästa match. Vi måste förbättra defensiven och måste fortsätta att våga skjuta, Nimrod Hilliard

När det återstod 1,6 sekunder av den tredje perioden satte Shakir Smith en trea och blev foulad och fick ett bonusstraffkast som han satte. Det gav fyra poäng på ett bräde och Norrköping kunde gå till periodvila med ledning 62-50.

I den fjärde perioden byggde Norrköping på sin ledning och vann med betryggande 86-57. Det var bara spännande några minuter i den första perioden, sedan var det bara Norrköping.