Ricky Rubio var nyckeln i Spaniens finalvinst mot Argentina. Foto: TT

Spanien världsmästare i basket

Uppdaterad
Publicerad

Spanien är världsmästare i basket sedan de besegrat uppstickaren Argentina med 95-75 i finalen.

Den första halvleken blev svängig där Spanien ryckte åt sig en 14-2-ledning. Sedan gjorde Argentina elva raka poäng, innan Spanien på nytt kopplade grepp och gjorde 17-1, fram till 31-19 med sex minuter kvar.

Till slut kunde spanjorerna gå till halvtidsledning med en tolvpoängsledning, 43-31. Det spanska försvaret spelade väldigt bra i den första halvleken och Argentinas storstjärna Luis Scola var poänglös i den första halvleken, och slutade matchen på.

Spaniens andra guld

I den andra halvleken rivstartade Spanien på nytt fram till 55-33 innan Argentina närmade sig lite efter två raka treor. Men det spanska övertaget var för stort och till slut kunde Poängbäst hos världsmästarna var Phoenix Suns point guard Ricky Rubio med 20, medan Gabriel Deck blev bäst hos Argentina med 24.

Guldet var nationens andra, efter segern i 2006 i Japan.

Tredjeplatsen tog Frankrike efter att tidigare under dagen ha besegrat Australien med 67-59.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.