Foto: Ulrika Malm/SVT

Basketstjärnan tog hjälp av psykolog

Uppdaterad
Publicerad

När säsongen pausades på grund av Covid-19 blev Kalis Loyd var tvungen att åka hem till Sverige från Spanien. Väl hemma blev det en tuff omställning till en annorlunda vardag.

– Jag kände mig jätteutlämnad, säger Kalis Loyd i det andra avsnittet av SVT:s Bollstjärnorna.

Utan klubblag och utan landslag fick Kalis Loyd träna själv i Malmö och det var väldigt ovant. Hon menar att i normala fall så kan det fungera om man är hemma en månad på sommaren.

Men att ta sig till gymmet varje dag och att hitta motivationen blev svårt. Därför sökte hon upp psykolog för att få ett stöd i en ovanlig situation.

– Det var för att bolla lite tankar och för att få lite hopp så att man inte känner att nu har det helt tagit slut och det finns inget jag kan göra, säger den rutinerade basketspelaren.

Även om Coronavåren är en unik situation som ingen varit med om tidigare. Vilket har lett till att många idrottare har fått avsluta sina karriärer i förtid så menar Kalis Loyd att det är inte det enda sättet som ens karriär kan ta tvärstopp.

– Som elitidrottare väljer man ju inte skador och det är något som bara skulle kunna hända.

Se hela avsnitt två av Bollstjärnorna här nedan

Bollstjärnorna

I början på juni samlade SVT Sport fem landslagsdamer i fem bollsporter för ett samtal om våren och om hur coronapandemin har påverkat dem.

Deras samtal kommer att visas i fyra avsnitt under sommaren. Vi får även se dem tävla på ett lättsamt sätt i varierande bollsporter.

De fem bollstjärnorna är :

Isabell Krantz – Innebandy

Michelle De Jongh – Fotboll

Kalis Loyd – Basket

Isabelle Haak – Volleyboll

Oliva Mellegård – Handboll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.