Kevin Durant hade en märklig match i natt. Foto: Elsa/AFP/TT

”Bisarr” covid-match för Brooklyn Nets Kevin Durant mot Toronto Raptors

Uppdaterad
Publicerad

NBA:s covid-protokoll skapade en kaotisk situation för Kevin Durant i natt.

Först fick Brookylyn-stjärnan starta senare än de andra.

Sedan – efter ett positivt testresultat – fick han utgå.

– Bisarrt, säger lagkamraten Joe Harris.

Det var sannerligen speciella scener som utspelade sig i New York i natt. Brookylyn-stjärnan Kevin Durant, som med sina 29,5 poäng per match är näst bäst i ligan, tilläts inte starta matchen mot Toronto eftersom en person i hans närhet hade lämnat ett covid-test där svaret inte gick att utläsa.

En bit in i den första perioden släpptes han dock in på planen, i enlighet med ligans regler.

Corona och idrott

– Ligans hälso- och säkerhetsprotokoll kräver inte att en spelare sätts i karantän innan en person i spelarens närhet har lämnat ett bekräftat positivt test, säger ligans talesperson Tim Frank på NBA:s hemsida.

”Säkerhetsskäl”

I den tredje perioden tvingades dock Durant lämna matchen, efter att personen i Durants närhet fått ett positivt testsvar.

– När testet var bekräftat positivt togs Durant bort från matchen av säkerhetsskäl, säger Tim Frank, som även berättar att det nu görs kontaktsökning för att säkerställa huruvida Durant faktiskt har varit i närheten av den smittade personen.

Såg förbluffad ut

Durant blev bortplockad i samband med att han satt på bänken. När en ledare informerade honom om situationen såg han förvånad ut och skakade på huvudet, och en kort tid därefter lade han ut ett inlägg på Twitter där han skrev ”Befria mig”.

Den röriga situationen gick inte Durants lagkamrater obemärkt förbi.

– Förvirrande och frustrerande. Jag menar... Det är bisarrt, säger Joe Harris.

– Jag fattar det inte. Det är så klart frustrerande. Jag menar: De låter honom spela, sen tar de bort honom. Jag vet inte... Jag fattar det inte, säger Jeff Green.

”Fattar inte”

James Harden säger till ESPN att han anser att matchen inte borde ha spelats, trots att Durant enligt ligan gjort tre negativa covid-tester under 24 timmar före matchen.

– Jag fattar inte vad problemet är. Jag anser att matchen borde skjutits upp. Om vi snackar om nära kontakter, då har ju Durant varit i närheten av oss alla. Så jag fattar inte att han först inte tilläts spela, sedan lät de honom spela och sen tog de bort honom från planen, säger han.

Brookylyn förlorade matchen med 117–123. Brooklyn spelar sin nästa match redan i natt, mot Philadelphia 76ers. Kevin Durant har inte rest med laget dit.

ARKIV: Durant matchvinnare mot ex-laget (23 december):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet