LeBron James och Kawhi Leonard. Foto: TT

Clippers vann tätt julderby mot Lakers

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett tätt rivalmöte mellan Clippers och Lakers på juldagen. Och för andra gången på lika många försök den här säsongen var det Clippers som fick jubla högst i Los Angeles-derbyt efter 111-106.

Det blev en jämn juldagsmatch mellan de båda topplagen från Los Angeles. Efter att Clippers fått med sig en knapp ledning på endast två poäng efter första kvarten var det Lakers som dominerade andra och början av tredje. Som mest lyckades Lakers, lett av Kyle Kuzma som med 25 poäng blev bästa poängplockare, att ha ledningen med 15 poäng.

Men då vände det, och Kawhi Leonard och Clippers vaknade rejält. Kawhi stod för 35 poäng när Clippers inte bara kom ikapp Lakers, utan även gick förbi med drygt tre minuter kvar när Lou Williams satte två straffkast till 105-103.

– Det kändes nästan som vi väntade på vår tid och försökte göra ett ryck. Det är något du måste göra när det inte går bra för dig. Du får bara hänga i, och jag tycker vi gjorde det, säger Clippers tränare Doc Rivers till AP.

Superstjärnan med läge att kvittera

Och det var en ledning som de inte skulle släppa, men det var nog nervöst för Clippers fans när LeBron vid underläge 109-106 med bara fåtalet sekunder kvar skulle försöka sig på en trepoängare.

Men då klev Patrick Beverly fram rejält. Trots att han är 21 centimeter kortare än legendaren lyckades han nå bollen och slå bort den för LeBron, som inte skulle få någon mer chans. Istället drog Lakers på sig en foul som gjorde att Paul George kunde fastställa slutresultatet 111-106 med två straffkast.

– Matchen förlorades inte där. Jag menar, det var viktigt och du vill göra det bra, men det var inte där matchen förlorades, säger LeBron om slutsekunderna.

ARKIV: Här blir Amanda Zahuis svengelska fel:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.