Crespi inför känslosamma mötet

Uppdaterad
Publicerad

I kväll väntar åttondelsfinal mot Italien.

Ett lag Sveriges förbundskapten är väl bekant med.

– Det är en speciell situation, men det vill jag hålla jag för mig själv, säger italienske Marco Crespi till SVT Sport.

Marco Crespi tillträdde som damlandslagets förbundskapten hösten 2019.

Dessförinnan coachade han italienskorna, som Sverige möter i kväll. Och än en gång flaggar Crespi för att det blir en tuff uppgift för svenskorna.

– Italien är bättre än oss, det är inget snack. De utmanar om medaljerna, vilket vi inte gör. Men vi älskar att vara underdogs i den här matchen, säger han.

Vad måste då Sverige göra för att ha en chans?

– Vi måste vara mer aggressiva med alla fem spelare. I gårdagens match var vi lite för förutsägbara. Våra spelare måste vara redo och ha ett aktivt kroppsspråk, säger Marco Crespi som berättar att det kommer bli ett jobbigt möte – emotionellt.

– Det är en speciell situation, men det vill jag hålla jag för mig själv. Det är klart att det påverkar mig. Jag är en känslosam person, så det är mer än en speciell match, säger Crespi med tårar i ögonen.

”Kan dem utan och innan”

Kalis Loyd, som till vardags representerar den franska klubben Toulouse Metropole Basket, har tidigare spelat i Italien. Hon tror att det kan vara en svensk fördel med italienaren Crespis förflutna i det italienska damlandslaget.

– Det skulle jag säga. Han kan ju dem utan och innan. Men vi går in i den här matchen med samma inställning. Det är ett lag och vi ska göra allt för att vinna.

– De är duktiga, det är en bra basketnation. Vi har väl lite små tips och tricks som vi ska försöka stoppa dem med, säger 32-åriga Loyd till SVT Sport.

Kvällens åttondelsfinal sänds från klockan 17.50 i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.