Stephen Curry hade rejält ont efter att ha brutit fingret och fick hjälpas upp. Foto: Bildbyrån

Curry blir borta i minst tre månader

Uppdaterad
Publicerad

Golden State Warriors stjärna, trepoängsspecialisten Stepen Curry, blir borta i minst tre månader på grund av sitt brutna finger i vänster hand.

Golden State har spelat fem raka NBA-finaler men inlett årets säsong väldigt svagt med tre förluster på fyra matcher.

En redan kämpig match blev ännu värre då Curry i ett anfall i tredje perioden med svåra smärtor hamnade under en Phoenixspelare i gårdagens 110-121-förlust.

Det befarades en längre rehab och nu har domen kommit: Minst tre månader. Curry genomgick operationen i dag av den inre leden på vänstra pekfingret och även om rehaben kommer att ta tid väntas han bli fullt återställd, enligt AP.

Curry använder den högra handen för att skjuta.

Beräknas spela i februari

Om tidsplanen håller beräknas Curry kunna spela igen i början av februari och Golden State-fansen har förhoppningar om att han ska kunna spela de 30 sista matcherna av grundserien.

Utan knäskadade Klay Thompson och Kevin Durant, som har flyttat till Brooklyn, är Golden State satt under stor press utan Curry. Torsdagen ägnade tränaren Steve Kerr åt ett krismöte med lagledningen kring hur man ska handskas med den svåra situation som uppstått.

– Det är ett utmärkt tillfälle för de unga spelarna att kliva fram men det kan också bli lite för mycket. Men vi har inget att välja på med alla skador, säger Kerr.

SVT Sport förklarar: Konflikten mellan Kina och NBA – vad handlar den om?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.