Nioåriga Riley Morrison och basketstjärnan Stephen Curry. Foto: CBS/BILDBYRÅN

Stephen Currys svar efter nioåriga flickans kritik

Publicerad

Nioåriga Riley Morrison tröttnade på bristen på basketskor för unga tjejer, så hon skrev ett brev till Golden States Stephen Curry. Nu har basketstjärnan svarat.
”Jag har i två dagar jobbat för att se hur vi kan lösa detta”, skriver Curry på twitter.

Curry har ett samarbete med ett amerikanskt klädföretag som ger ut skor i hans namn, men dessa görs inte för tjejer som nioåriga Riley Morrison.

”Jag ville skriva till dig eftersom det är orättvist att skorna bara finns i sektionen för killar, och inte för tjejer”, skriver Riley.

Och nu har hon fått gehör från stjärnan. På sin twitter postade Curry en bild av en handskriven lapp där han svarar på Rileys kritik.

”Jag har i två dagar jobbat för att se hur vi kan lösa detta. Tyvärr har vi märkt de mindre storlekarna som ”pojkstorlekar” på hemsidan. Vi korrigerar detta NU.”

Foto: Bildbyrån

Curry lovar också att skicka ett par skor i rätt storlek till Riley och berättar även att han planerar något speciellt inför internationella kvinnodagen i mars.

Curry har tidigare varit en förkämpe för jämställdhet och skrev i augusti en artikel i Players Tribune om vikten av jämställda löner. Riley dök sedan upp i CBS morgonprogram och berättade om varför hon skrivit brevet till Curry.

– Jag tänkte att det inte var rättvist. Flickor spelar också basket och pojkar är faktiskt inte viktigare, säger hon och berättar också att hon blev förvånad över svaret.

– Jag blev väldigt förvånad och glad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer