Köping Stars tar emot Luleå BC. Foto: SVT Grafik

Direkt i SVT: Köping och Luleå med tunga nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

Köpings nyförvärv Jonah Mathews gjorde hela 25 poäng i debuten och Luleå har fått förstärkning av landslagsmannen Denzel Andersson. Det är upplagt för en jämn kamp i kvällens SVT-sända basketmatch.

Senast lagen möttes var i början av december och då vann Köping med en poäng (87-86). Frågan är om en 22-åring från Kalifornien blir tungan på vågen denna gång?

Spännande nyförvärv

Nytillskottet Jonah Mathews gjorde 25 poäng i debuten, när Köping pressade serieledande Norrköping. Guarden följde sedan upp med 11 poäng mot Södertälje i fredags.

– Matthews har gjort det riktigt bra i tuff konkurrens på USC (University och Southern California). Det är en vass rekrytering Köping gjort, säger Luleås huvudtränare Peter Öqvist till SVT Sport.

– Jonah är en välskolad spelare som ger oss snabba fötter och händer i försvaret. Han är kreativ offensivt med ett mycket bra skott, och skapar även lägen åt andra, säger Köpings huvudtränare Panagiotis Nikolaidis.

Denzel lyfter Luleå

Luleå har en brokig tid bakom sig. Det blev nyligen dubbla förluster mot Södertälje och dessutom tvingades klubben sparka den svagpresterande amerikanen A.J. Davis.

– Vårt försvarsspel håller inte den nivå som krävs för att vinna en grundserie i dagsläget, säger Peter Öqvist.

Men så kom ljuset i försvarsmörkret: den svenske landslagsforwarden Denzel Andersson anslöt till truppen förra veckan, och man lyckades slå Borås på hemmaplan. Andersson utsågs till ”Årets försvarare” och ”Årets forward” i SBL förra säsongen.

– Jättekul att Denzel är hemma igen. Han kommer göra oss bättre omedelbart både offensivt och defensivt. Skönt också för Denzel att få spela matcher igen – en riktig win-win-situation, säger Peter Öqvist.

Du ser matchen i spelaren ovan eller i SVT Play/SVT24 med start 19.30. Kommentator: Peter Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.