Direkt i SVT: Späckat spelschema för obesegrat Alvik – siktar på 13:e raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Trots det stenhårda spelschemat fortsätter guldfavoriten Alvik att övertyga. I kvällens direktsända match väntar Wetterbygden på bortaplan. 

– Vi har fortsatt självförtroendet på topp, säger Keyvan Khazravi, assisterande tränare i Alvik, till SVT Sport.

Tabellnian Wetterbygden Sparks har bara tre segrar på tolv matcher och ställs i kväll mot svårast möjliga motstånd.

Bred leverans krävs

Wetterbygden fick nyligen förstärkning av den erfarna forwarden Veronika Mirkovic, som vänt hem från den belgiska ligan.

Men de profiler som väntas bli tongivande i kväll är den skickliga returtagaren Evelyn Ovner, vassa trepoängsskytten Maura Fitzpatrick och formstarka Ashanti Coleman, som gjorde 23 poäng mot Luleå i fredags.

– Om vi kan hålla ett högt bolltempo och se till att många spelare får skottlägen, då har vi en chans, säger Wetterbygdens huvudtränare Krumesh Patel.

Även Alvik lyfter fram smålänningarnas skytte inför matchen.

– Wetterbygden är ett väldigt brett lag med duktiga skyttar, där Maura Fitzpatrick sticker ut. Som lag är de duktiga på returtagningen, så det blir extra viktigt för oss att försöka ta kontrollen där, säger Khazravi.

Slitsamt schema för Alvik

På grund av corona-smitta flyttades flera matcher i högsta serien, och Alvik har därför inlett året med väldigt intensiva dagar.

– Det är lite tufft schema för oss där vi har tre matcher tätt på varandra under en period på sex dagar. Det är nästan som ett slutspelschema fast i januari, men vi har fortsatt självförtroendet på topp, säger Keyvan Khazravi.

Du ser matchen i SVT24 eller Play, med start 19.30 Kommentator: Björn Becksmo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.