Foto: Bildbyrån

Dolphins övertygade – vann stort i första matchen

Uppdaterad
Publicerad

I fjol blev det ett SM-guld.

I dag fick Norrköping Dolphins den perfekta starten på en ny säsong.

Laget premiärslog KFUM Fryshuset med 101-65.

Trion Brandon Tabb, Jackson Rowe och Nathan Dawit hade en bra dag på jobbet när basketligan hade sitt första uppkast för säsongen. Deras spel och poängskörd var till stor del det som låg bakom regerande mästarlagets premiärseger med 101-65.

– Första dagen på jobbet för den här säsongen. Allt var inte perfekt, och det är klart att man som tränare vill vara nöjd på flera delar. Å andra sidan vinner vi första matchen, säger Dolphins tränare Mikko Riipinen till C More.

– Vi spelar jättebra försvar och anfall stundtals, men vi blandar och ger.

Vackra dunkar av nyförvärvet

Dolphins hade en viss ledning med 22-16 efter första perioden. Men det var först efter den andra, där nyförvärvet Mitchell Smith stod för två vackra dunkar, som ledningen skulle bli desto mer komfortabel till siffrorna 52-38.

En ledning som Fryshuset inte kunde hämta in. Nämnda Tabb (19 poäng), Rowes (15 poäng) och Dawit (16 poäng) var avgörande matchen igenom och Fryshuset hade aldrig riktigt någon chans. Det var ett Norrköping som till stor del växte in i matchen i tredje och fjärde perioden och fick med sig en minst sagt bekväm vinst till stora siffror.

– Vi måste lära oss komma in och sätta tre-fyra sekvenser som är bra.

En önskvärd start på seriespelet för Dolphins – som tar sig an Nässjö på tisdag. Fryshuset möter Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.