Frida Eldebrink en av de väntade namnet i förbundskapten Gomez EM-trupp. Foto: Bildbyrån

Eldebrink återvänder till gamla klubben

Uppdaterad
Publicerad

Frida Eldebrink har varit klubblös ett tag – men nu är svenska landslagsstjärnan klar för sin förra klubb, turkiska Botas.

Efter EM-succén har landslagsstjärnan Frida Eldebrink varit klubblös. Nu är det klart att det blir en återkomst till hennes tidigare klubb Botas.

– Botas har spelat Eurocup under säsongen och gått vidare till nästa runda. Det känns bra. Jag har varit där tidigare, kan klubben och känner tränaren. Sist jag var där trivdes jag väldigt bra. Kul att komma tillbaka, säger Frida Eldebrink till SVT Sport.

Eldebrink åker till Turkiet på söndag och spelar sin första match på torsdag. Kontraktet med Botas sträcker sig till maj då säsongen tar slut.

– Jag har pratat med coachen och jag ska spela som ”shooting guard”, säger hon.

Drömmer om OS

Frida Eldebrink gick in i EM-slutspelet med en knäskada som hon drabbades av från tiden i den ungerska ligan. Hon var trots det den stora matchvinnaren i ett historiskt basket-EM som även gav en plats till OS-kvalet. Mot Lettland sköt hon 21 poäng och mot stornationen Ryssland satte hon några direkt avgörande poäng som gav Sverige en historisk sjätteplats.

– Det känns jättebra att vara tillbaka i hetluften och spela matcher igen. Kul att vara del av ett lag igen, säger Eldebrink.

Hur ser din fysiska status ut just nu?

– Jag är 100 procent spelredo. Det känns som att kroppen aldrig har varit så bra som den är nu. Jag känner mig i jättebra form och det ska bli spännande att se hur det artar sig då jag spelar igen.

För tolv år sedan slog hon och tvillingsystern Elin igenom nationellt med ett silver i U19-VM. Sedan dess har båda systrarna haft karriärer i olika europeiska toppligor och landslagsframgångar.

ARKIV: Frida Eldebrink dominerade i kvartsfinalen (1 juli)

ARKIV: Dramatiskt när Sverige slog Ryssland (7 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.